Saturday, 3 December 2011

HANG OUT


SALAM...
Hye readers!!he3....
lamer x berkesempatan update blog..cuti2 nie baru lar terase rajin cket nak menaip...
okess..entri kali niew just nak cter yang baru2 niew mieza berkesempatan lar g hang out ngan kawan2 kolej kat Times Squares..K.L..


Hu3..teruje cgat sbb niew first time dpat hang out ngan kawan2 kolej,n p K.L lak tu..da lamer planned tapi x pernah jadik sbb cuti payah...Jadik kesempatan cuti 2
hari baru niew,dapatlah kitorang merealisasikan planned kitorang..cehh..poyo tol ayat kan...
Nak dijadikan ceriter,ktowg da beli tiket utk kol 8,skali pagi ahad tu kami dapat kuar l
ewat dari hostel,jadik terlepaslah bas untuk kol 8,terpalse lak beli tiket bas kol 9..burned RM10.5o..tapi mujur r x mahal cgat..
Kitorang sampai K.L pukul 11..then jalan2...mmg masing2 teruje sebab skarang kan tengah Year End Sale...Kelabu mate taw......
Last2,x beli aper cgat,ambik gambar & makan jew banyak..he3...
kat bawah niew ader pic cket yang ktorang sempat snap2..

posing jew lebey..

wif my bambam frenz..(^_^)

peacee..!!!
gambar paling poyo..aww..aww..he3

Friday, 11 November 2011

11.11.11

Assalamualaikum...

Hye u all..=)

chantek kan tarikh niew..n tarikh niew menjadi lebih SUPER DUPER chantek untuk baby2 yang lahir di terengganu coz ic diowg nanti akan jadi : 111111-11-xxxx kan..he3...bertuah baby2 niew......

Ok2,tutup citer sal baby2 niew sumer ek..disini,mieza sebagai tuan empunye diri nak umumkan yg mieza bakal melangsungkan pertunangan pada tarikh niew....oppss,terlebey sudahhh...he3...xder lah...mengarot semata-mata k.....

Mieza sebenarnyer nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU wat my beloved lecturer waktu kat UiTM hari tu,miss norshasshillawati (*maap miss klau salah eja nama..nggee~~) n my lovely fwenz tyme blajar kat UiTM jugak,Salbiah..semoga kekal ke anak+cucu+cicit=akhir hayat...AMIN....Maap coz x dapat datang,sebab keje...agak terkilan jugak...hu3..

By the way,wat miss shilla,lepas niew da x bley panggil miss da,kene panggil madam lak,n wat bie..,campy aty x tunggu mieza dulu..,nak kawen skali..sob~sob~...he3..just kidding k...


makan nasi minyak jangan luper kat mieza ek..

(doakan mieza sampai seru cepat cket taw..ngeee~~)



Monday, 7 November 2011

♥♥SALAM AIDILADHA♥♥

*baby2 lembu di atas cgat comel kan....*

Assalamualaikum.......

Hye!!salam aidiladha wat sumer kawan2 n sumer umat islam seluruh negara yg meraikannyer.slamat pulang ke kampung halaman ea meraikan aidiladha..Yang x dpat balik tu,xper lah,anggap la satu pengorbanan demi pengajian/pekerjaan yang kowg wat k..insyaALLAH,ader ganjaranyer..(^_^)

Mieza pown syukur dapat balik walaupun untuk sekejap..tapi mieza x berayer pown..,baju raye jaoohhh sekali r dpat pkai,first sebab mieza jadik 'jururawat peribadi' untuk mak,kakak n anak sedare miza yang demam waktu hari rayer...cian kat diowg...x dpat beraye coz demam,tapi x pe lah,nak wat mcm maner kan...

Tapi Alhamdullillah,hari niew,diowg sumer da chat cket,n kami sempat lah makan2 sekeluarga n sebelum nak balek hostel tadi,sempat gak celebrated besday mieza n anak sdare mieza ...weeeee....!!!SERONOKNYER!!(mcm kanak-kanak riang)he3...

Okeylah kawan2,nanti ader mase insyaALLAH,mieza update ag entri2 baru..gambar besday mieza pown x dpat diupload wat maser niew,nanti mgkin dalam entri akan datang ek..

(^_^)

Wednesday, 26 October 2011

Who Loves You??


: :In the Name of Allah the most Gracious and the most Merciful : :
Hyep....entri mieza kali niew nak kongsi cket tentang satu statement niew(statement ke?ntahlah,mieza pown x taw nak ckap aper,hu3)..Tentang cinta.Bunyik dyer lebih kurang gni...

KITER KERAP BERLARI MENGEJAR SESUATU YANG BUKAN MILIK KITER

YANG LANGSUNG TAK BERIKAN PERHATIAN PADA KITER

TAPI..

KENAPA KITER TAK BERHENTI SEJENAK & MELIHAT KE BELAKANG

MANER TAW ADE SESEORANG SEDANG MENGEJAR KITER JUGAK


Haaa..amacam,besh x ayat niew?besh kan??kawan2 stuju x ngan ayat nie?msti stuju kan...he3..maksud ayat niew lebey kurang mcm niew,"sayang r owg yg sayang kiter,jgan kter mengharap pada owg yg kter sayang coz owg yg kter sayang tu belum tentu syg kter mcm kter sayang dyer"hhmm..mmg btol pown.......mieza x ingat r mieza dapat dari maner tapi ayat niew boley lar dijadikan renungan pada owg yg nak becinte or sdang bercinte or sewaktu dgannyer..(^_^)..tapi mcm maner plak klau x der yg dikejar n mengejar??haa...klau mcm tu ag senang kan,serahkan jodoh kiter pada ALLAH...pasti ader yang terbaik utk kiter...
AMIN......




Tuesday, 25 October 2011

'ToUcH-Up'




salam sejahtera wat sumer readers blog mieza yang x sberapa niew..ary niew mieza nak kongsi rase eppy mieza taw,sbb mieza dapat touch-up belog mieza yang da sekian lamer bersawang niew...hu3...chantek x?chantek x??
even belog mieza x lar sechantek belog owg2 laen,tapi mieza rase puas aty cgat2 taw...apepun,niew blom abes improve ag,insyaALLAH...ader maser nanti mieza nak touch-up ag belog kesayangan mieza niew..hopez olz of u still sudi utk troz menyokong penulisan2 mieza dalam belog niew eh...
salam sayang dari mieza utk uolz sumer!!!!


<<(::menghabiskan maser depan lappy meng ‘make over’ belog chomel sayer::)






Sunday, 10 April 2011

Ter'excited'!!!

Salam alaik...hye uolz....sihat sumer??hopefully uolz sumer chat2 hendaknyer..cowy coz da lamer x update blog niew,sbb maser cgt2 terbatas...nak2 biler da start posting niew,lagi lah bertambah bzy..

okess,sbenarnyer,entri kali niew mieza nak berkongsi cket perasaan eppy n excited meiza ngan uolz sumer...,tapi sblum tu mieza nak bgtaw dlu,yg skunk niew mieza tercgtlah rindu kat parents mieza,n adik lelaki mieza yg tengah mengerjakan umrah sekarang niew dari 30/3/2011-13/4/2011..harap kiter same2 dapat doakan kesejahteraan diowg kat saner ek.....

okeyz,nak dijadikan citer,sbnarnyer tengah mieza dok on9 niew tadi,tangan pown gatal2 lar nak bukak laman SPA,bukak jew laman semakan temuduga,terpampanglah keputusan latihan jururawat masyarakat...mieza pown teroz lar try checkkan kwan mieza yang temuduga same2 tyme kat UiTM dlu,tapi waktu tu die just dpat calon simpanan jep..

Biler masukkan jew no ic,teruz terpampang perkataan tahniah pada skrin lappy mieza yg comeL niew...(nada perasan di ctu )

Waktu tu,mieza plak yg terover xcited,he3...rase mcm situasi mieza waktu mieza muler2 dpat tawaran ary tu...he3....

Anyway..pada kawan mieza tu,cik mimie,welcome to NURSING!!Selamat datang sebagai bakal JMP's n menempuh liku2 hidup n cbaran sebagai seowg JMP pas niew..

gud luck..!!!chaiyok2!!!


Sunday, 27 February 2011

Miss....ღღ

In the Name of Allah the most Gracious and the most Merciful : :

Salam alaik... chat sumer?hope u olz sumer juz fine k :)Malam niew Mieza tibe2 teringat kawan2 kat UiTM n family..bukan mlam niew jew sbnarnyer...tapi mmg sentiasa ingat diowg...mieza rndu cgat family,kwan2 UiTM,suasana kat sana,pensyarah2,staf2,n senior2...Bler masuk tempat baru niew,suasana tersangatlah berbeza...Mmg kne kuatkan emosi,fizikal n mental...Mujur ade abah,mak n family yang banyak support mieza...Mak lar owg yg sentiasa ader kat sisi mieza tiap kali mieza sdih or eppy...kawan2 pown banyak bagi mieza smangat...Thankz u olz...Mieza x kan pernah lupekan korang sumer...Harap korang pown jgan lar lupe kat mieza ek...

& Mizz aLL of u FoReVeR n EveR


SaLaM SaYanG ツ......ღღღ

Salam sayang wat sumer readers..erm...first of ALL,mieza nk mintak maap bnyk2 kat kwan2 yang da follow blog lame mieza...cowy coz blog tu tpakse ditutup ats sbb ksilapan mieza sndiri yg gatal2 cgat tangan buat mcm2 smpai blog tu x dpat dselamatkan ag...hu3..cdey cgat2..tapi nk wat mcm maner kan...anyway..minat utk berblogging tu still x pnah pdam ag dri hati nurani niew...

Hope kwan2 & anyone sudi ag menyokong penulisan2 mieza dalam blog yang x seberapa niew k...(^_^).

LoTz of from mieza to u olz...